Kopitar se je poklonil žrtvam, nato doživel novo razočaranje #video

Kopitar se je poklonil žrtvam, nato doživel novo razočaranje #video

Hokejisti Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem so v ligi NHL gostili Minnesoto Wild. Pred domačim občinstvom v dvorani Staples so naskakovali tretjo zaporedno zmago, a ostali praznih rok (1:3). Kralji so se pred tekmo poklonili žrtvam nedavnega strelskega napada v bližnjem mestecu Thousand Oaks.

Hokejisti Los Angelesa, ki jim na začetku sezone ne gre vse po načrtih, tako da so se pred kratkim odločili za menjavo na položaju trenerja, so na domačem ledu vpisali nov poraz. V noči na petek so izgubili proti Minnesoti Wild (1:3).

Učinek Anžeta Kopitarja: dva strela na gol Minnesote v 21 minutah in 23 sekundah, ki jih je prebil na ledu.

Predstava v dvorani Staples se je začela po željah domačih navijačev, saj je Jake Muzzin že v peti minuti po podajo Aleca Martineza povedel kralje v vodstvo z 1:0.

Zadetek Jaka Muzzina:

Gostje so vrnili udarec deset minut pozneje, ko je Švicar Nino Niederreiter izenačil na 1:1. V drugi tretjini je rezultat ostal dolgo nespremenjen, v 35. minuti pa je pri domačih zazvonil alarm, saj je Zach Parise popeljal Minnesoto v vodstvo z 2:1. Takrat je v Kaliforniji zadišalo po preobratu gostov.

Los Angeles je dokončno ostal brez tako želene tretje zaporedne zmage v izdihljajih srečanja, ko je tri sekunde pred koncem prazno mrežo zatresel Finec Mikael Granlund. Kralji so tako ostali brez dragocenih točk, še kako pomembnih v prizadevanju, da se na razpredelnici zahodne konference odlepijo z zadnjega mesta.

Dovolj je nasilja!

Pred srečanjem so se hokejisti poklonili 13 žrtvam nedavnega strelskega napada v kalifornijskem mestu Thousand Oaks, ki leži okrog 50 km od Los Angelesa. Kralji so prišli na led z napisom Dovolj (Enough), s katerim delijo upanje, da bo nastopilo obdobje, v katerem ne bo več prihajajo do takšnih tragedij.

Napis Dovolj so izpostavile tudi njihove boljše polovice. “Minuta molka ni dovolj. Moramo storiti še nekaj več. Dovolj je tega. Moramo ustaviti nasilje,” je pred tekmo izpostavil predsednik Los Angeles Kings Luc Robitaille.

Kralji se bodo v ligi NHL znova predstavili v noči na nedeljo, ko bodo na domačem ledu skušali prekrižati načrte Calgaryju.

Sportal
Oshie z dvema šivoma popeljal Washington Capitals do zmage #video

komentarji:

1Read More

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*