Indul a kézi-vb: Magyarország-Argentína – élő – 24.hu

Indul a kézi-vb: Magyarország-Argentína – élő – 24.hu

A magyar férfi kézilabda-válogatott megkezdte a szereplését a dán-német közös rendezésű világbajnokságon, Argentína ellen, a D csoportban.


A kézilabda-válogatottnak a demográfiai robbanással is szembe kell néznie

A férfi világbajnokságra készülő csapat három kulcsjátékosának is a torna idején születhet meg gyermeke. De nem csak ez szokatlan kihívás, hanem az is: két kapitány irányítja a társaságot.

Csoknyai István és Vladan Matics csapata kötelező győzelem előtt állt, de az argentin csapatnak más terve volt. Noha, az első félidőben érvényesült a papírforma, és jól kezdett a magyar válogatott, hamar felzárkóztak a dél-amerikaiak. A szünetre háromgólos magyar előnnyel mentek a felek.

Aztán az öltözőben történhetett valami, mert Argentína új sebességre kapcsolt. Pár perc múlva már ott volt az előny, és a meccs utolsó 20 perce igazából arról szólt, hogy a magyar válogatott üldözte az eredményt.

Még az 59. percben is nyerhetett volna Argentína, ám Mikler Roland óriási védésével maradt a döntetlen. Volt még 15 másodperc egy magyar támadásra, de lövésig sem jutottunk el.

Ki kell emelnünk Balogh Zsoltot, Lékai Mátét és Bánhidi Bencét, akik nélkül esély sem lett volna pontot szerezni.

A D csoportban már rendeztek egy találkozót, és meg is van a torna első világszenzációja: Angola 24-23-ra legyőzte Katart. Ez az Angola következik számunka a következő meccsen.

Férfi kézilabda-világbajnokság

Magyarország-Argentína 25-25 (13-10)
2019.01.11. Koppenhága, Dánia. 18 óra. TV: M4 Sport

Kiemelt fotó: MTI/Illyés Tibor

Read More

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*