Ilko Štuhec z zlatim tovorom v Zagrebu pričakali slovenski navijači – 24ur.com

Ilko Štuhec z zlatim tovorom v Zagrebu pričakali slovenski navijači – 24ur.com

Slovensko alpsko smučanje na svetovnem prvenstvu doživlja blesteče trenutke, najprej je Ilka Štuhec osvojila zlato smukaško odličje, sledil je Štefan Hadalin s kombinacijskim srebrom. Zlata slovenska šampionka se je vrnila iz Areja in je na letališču v Zagrebu pozdravila zveste navijače, pričakali so jo tudi predstavniki SZS in medijev.

Ilka Štuhec je po velikem slavju in osvojitvi zlate medalje na smukaški preizkušnji v Areju zapustila Švedsko in šampionsko zaključila z nastopi na svetovnem prvenstvu. Mariborčanka je že osredotočena na naslednje preizkušnje v svetovnem pokalu, tako se bo za zelo kratek čas vrnila v rodni Maribor, kjer z nestrpnostjo pričakujejo smukaško kraljico, potem jo čaka nadaljevanje sezone v švicarski Crans Montani, saj je veliki cilj v sezoni osvojitev smukaškega malega kristalnega globusa.

Mariborčani seveda komaj čakajo na veliko fešto, na kateri se bodo lahko “poklonili” šampionki, a bodo morali še malce počakati. Okrog pol devetih je Štuhčeva dopotovala na zagrebško letališče v družbi trenerja in kineziologinje, pričakali so jo tudi zvesti navijači. Štuhčeva je na zagrebškem letališču strnila zadnje vtise pred našo kamero. V Mariboru pa ne bo ostala dolgo, jutri ja dan za počitek, nato v sredo potuje naprej. Smučarske sezone bo konec šele 17. marca, takrat bo čas za navijaško rajanje v Mariboru.

Ilka Štuhec je bila ob prihodu na zagrebško letališče z zlatim tovorom dobre volje.FOTO: Damjan Žibert

Pred mikrofon novinarja Matica Flajšmana so stopili Ilka Štuhec, kineziologinja Anja Šešum in trener Grega Koštomaj.“Dogajalo se je ogromno, ni bilo veliko časa, potrebno je bilo spakirati, mislim, da bo vse skupaj prišlo za mano. Vseh čestitk še nisem uspela pogledati, ljudje navijajo, me podpirajo, hvala vsem. Veliko je tistih, ki mi pomagajo in sem jim res hvaležna. Še en skoraj normalen delovni dan,”je z nasmeškom na ustih, kot vedno, med drugim dejala Štuhčeva, njen pogovor si v celoti oglejte v video posnetku.

Trener Koštomaj pa je dejal:“Veliko je bilo analiz, priprav pred to tekmo, vrhunska Ilka je bila na smuku, to je bila vožnja za učbenike. Mi smo z mislimi pri naslednjih tekmah, v mislih je mali kristalni globus v svetovnem pokalu. Za take stvari živimo, delamo in je potrditev za vse, ki smo ob Ilki. Verjamem v Ilkino psihološko moč, to dokazuje in pokaže najboljše takrat, ko je najbolj pomembno. Sem hvaležen, je navdih za delo naprej.”

Štuhčevo so pričakali družinski člani in ji čestitali, na letališču so bili tudi najbolj zvesti navijači in pa mediji. Presednik panoge alpsko smučanje Iztok Klančnikin direktor SZS Franci Petek sta pričakala Ilko in ji izročila šopek cvetja.

Štuhčevo so na letališču pričakali družinski člani in najbolj zvesti navijači.FOTO: Damjan Žibert

Sicer je 28-letna slovenska smučarka sicer šele druga v zgodovini, ki je uspela ubraniti naslov svetovne prvakinje. Njeno kariero so zaznamovale poškodbe, a se je trdoživa smučarka vsakič vrnila, ker niti za trenutek ni prenehala verjeti vase. Prvenstvo v Areju je začela z osmim mestom na superveleslalomu, nadaljevala z desetim mestom v alpski kombinaciji (drugi čas kombinacijskega smuka), nato pa zelo zanesljivo prismučala do smukaške zmage.

Read More

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*